γιάμι μπουκιές με φρούτα, πιπέρι και κατσικίσιο τυρί
Mια ιταλική παροιμία λέει «al contadino non far sapere quant’è buono il formaggio con le pere» που σε ελεύθερη μετάφραση θα το απέδιδα ως «στον αγρότη να μην πεις πόσο ταιριάζει το τυρί με το αχλάδι». Και είναι όντως μαγικός γευστικός συνδυασμός. Τα τυριά πάνε ωραία με πολλά φρούτα, ειδικά με τα αχλάδια που αυτή την εποχή υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες παντού.
Μ’ αυτή την αφορμή, μια μίνι συνταγή για ορεκτικά, που γίνονται γρήγορα και εύκολα, είναι κομψά στο σερβίρισμα και η γεύση τους είναι αναπάντεχα … γιάμι. Αχλάδι, μανταρίνι και φρέσκο κατσικίσιο τυρί, το τελευταίο σε όποια βερσιόν σας αρέσει -εμένα με τρελαίνει εκείνο με την στάχτη απ’ έξω, το οποίο είναι μόνιμα σε έλλειψη, αλλά αν το πετύχετε το προτείνω ανεπιφύλακτα! Τέλος, μην παραλείψετε τα σπιρτάκια (julienne) από την φλούδα του μανταρινιού, γιατί εκτός τού ότι δίνουν αυτό το κάτι στη σύνθεση, είναι πολύ νόστιμα.
Προετοιμασία: 15 λεπτά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Aντί για water bisquits μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραβικά πιτάκια, που θα τα βάλετε για 1 λεπτό στο τόστερ (όχι παραπάνω) και θα τα κόψετε (με μαχαίρι ή καλύτερα με ψαλίδι) σε μικρά τρίγωνα.
Yλικά (για 20 περίπου κομμάτια)
- 1 πακέτο water bisquits (Carr’s)
- 1 μικρό μπλοκάκι φρέσκο κατσικίσιο τυρί (αυτό της φωτό είναι με κράνo)
- 2 γλυκά μανταρίνια χωρίς κουκούτσια, πλυμένα (π.χ. κλιμεντίνες)
- 1 αχλάδι θαραισμένο και κομμένο σε μικρά φετάκια σαν φεγγαράκια
- 20 σταγόνες κρέμα μπαλσάμικο
- 20 πολύ λεπτές (1-2 χιλ. πάχος) λωρίδες (julienne) από τη φλούδα του μανταρινιού, οι μισές κομμένες σε πάρα πολύ μικρά κυβάκια
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζετε τα φρούτα: Καθαρίζετε τα μανταρίνια, τα διαχωρίζετε στα φετάκια και τους αφαιρείτε όλες τις άσπρες ίνες γύρω τους. Προσοχή! δεν διαλύετε την φλούδα, ώστε να κόψετε από αυτή τις πολύ λεπτές λωρίδες. Με ένα μαχαίρι, ξύνετε ελαφρά το εσωτερικό της για να φύγει το πολύ άσπρο, αν έχει.
Kάνετε τα καναπέ: Βάζετε τα μπισκότα σε δίσκο και πάνω τους το κατσικίσιο τυρί. Στα μισά βάζετε από μια φέτα μανταρίνι και στα άλλα μισά τα κομμάτια από το αχλάδι. Προσθέτετε σε όλα 1 μόνον σταγόνα κρέμας μπαλσάμικο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γαρνίρετε με τα julienne μανταρινιού.
Trackbacks & Pingbacks
- Tweets that mention γιάμι μπουκιές με φρούτα, πιπέρι και κατσικίσιο τυρί « Συνταγές Gourmet Μαγειρικής – Pandespani -- Topsy.com
- γιάμι μπουκιές με φρούτα, πιπέρι και κατσικίσιο τυρί | Διαιτες
- γιάμι μπουκιές με φρούτα, πιπέρι και κατσικίσιο τυρί
- μενού Αγίου Βαλεντίνου 2011: αυθαίρετες αταξίες σε πορτοκαλί και μαύρο « Συνταγές Gourmet Μαγειρικής – Pandespani






PANDESPANI facebook page
PANDESPANI on twitter
Μεταξύ τυρού και αχλαδιού …μανταρίνι. Ωραίοι συνδυασμοί και γευστικά και οπτικά!