5η Ζυθογνωσία 2018: Craft και Premium Beers

 
09/10/2018
 

5η Ζυθογνωσία 2018 Η μπίρα μας αρέσει. Είναι άλλων χωρών εθνικό ποτό, αλλά μας ταιριάζει. Σε μας, στις ελληνικές λιακάδες ανεξαρτήτως θερμοκρασίας, στην μεσογειακή διάθεση αλλά και σε μια μετριοπαθή κατανάλωση, που συνδέεται ευθέως με την απόλαυση και όχι με ζητούμενες υπερβολές. Η μπίρα έχει τον δικό της μαγικό κόσμο και σπουδαίες γεύσεις. Οι σύγχρονες μπίρες είναι συγκλονιστικές, αλλά κυριολεκτικά άγνωστες στους περισσότερους. Αν θέλετε να ξεκινήσετε την εξερεύνησή σας στο θέμα, η 5η Ζυθογνωσία 2018 στις 13 & 14 Οκτωβρίου (στο Ζάππειο, 12:00 – 21:00) είναι ο καλύτερος τρόπος.

Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της μπίρας στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή. Κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν οι καινούργιες μπίρες που δοκιμάζουμε, επιλέγοντας κάποιες για σταθερές αγαπημένες, έτοιμες να μας περιμένουν στο ράφι. Την ενημέρωση για ό,τι καινούργιο συμβαίνει στον κόσμο της μπίρας, δίπλα μας, κάνει η ελληνική έκθεση Ζυθογνωσία, αποκλειστικά αφιερωμένη στο ζύθο. Και η διοργάνωσή της είναι εδώ, προ των πυλών, δίνοντας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εκ νέου πολλές χειροποίητες (craft) αλλά και άλλες μπίρες υψηλής ποιότητας.

5η Ζυθογνωσία 2018Microbreweries, Craft & Premium Beers

Αν δεν έχετε πάει σε κάποια από τις προηγούμενες εκθέσεις της Ζυθογνωσίας, θα εντυπωσιαστείτε. Αν έχετε πάει, ξέρετε τι να περιμένετε και πόσο ωραία θα περάσετε!

Η 5η Ζυθογνωσία παρουσιάζει και φέτος τις καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, μαζί με πλήθος ξένων, καθώς και πολλές ζυθικές (όχι μόνο βεβαίως) εκπλήξεις. Είναι η μοναδική εγχώρια έκθεση αφιερωμένη στις craft και premium μπίρες, παραμένοντας πιστή στο μοντέλο που καθιέρωσε και συνεχίζοντας να εστιάζει στη δοκιμή μπίρας – όχι στην κατανάλωση.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι ανά τον κόσμο μικροζυθοποιοί δημιουργούν μοναδικά προϊόντα, κάνοντας μια «επανάσταση» στο ευχάριστο ποτό, η οποία βεβαίως έφτασε και στην Ελλάδα, προς μεγάλη χαρά των πολλών και ευτυχών ζυθόφιλων.

Η Ζυθογνωσία έπιασε το παραγωγικό νήμα και ασχολήθηκε εξαρχής με την υψηλής ποιότητας μπίρα και δη τη χειροποίητη, αντιμετωπίζοντάς την ως ποτό ανάλογης σημασίας. Αποτέλεσμα η ανταπόκριση του κοινού και η εκπληκτική επισκεψιμότητα στην έκθεση τις τελευταίες δύο χρονιές.

Περισσότερες από 150 μπίρες

Φέτος, στην 5η Ζυθογνωσία παρουσιάζονται περισσότερες από 150 μπίρες –η χαρά του γκουρμέ ‘μπιρόβιου’–, με νέες συνταγές μπίρας πλάι σε κλασικές, καθιερωμένες ή και σπάνιες μπίρες. Στην πράξη, περισσότερες από 40 ζυθοποιίες, κάποιες μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενες στη χώρα μας, όπως η δανέζικη Dry & Bitter και η γαλλική Brasserie Saint Germain.

Ελληνικές μικροζυθοποιίες, που έχουν ιδρυθεί πρόσφατα, κάνουν επίσης το ντεμπούτο τους στη φετινή έκθεση. Στην 5η Ζυθογνωσία θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε περισσότερες μπίρες από κάθε προηγούμενη φορά.

5η Ζυθογνωσία 2018

Επιπλέον, δύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι μπίρας θα παραβρίσκονται στην 5η Ζυθογνωσία για να ανακαλύψουν την ελληνική παραγωγή και να την διαδώσουν εκτός συνόρων. Είναι οι επιφανείς στο χώρο τους: α) Roger Protz (φωτό επάνω αριστερά) από την Αγγλία, αρχισυντάκτης του Good Beer Guide και συγγραφέας -μεταξύ άλλων- του βιβλίου ‘300 Beers to Try Before You Die’. β) Βοris Georgiev (δεξιά) από τη Γερμανία, αρχισυντάκτης του εξειδικευμένου Craftbeer Magazin και διευθυντής του ζυθοποιείου Zeugenbräu, στην πόλη Ahrensburg, ένα από τα πιο μικρά της Γερμανίας.
Οι ελληνικές μικροζυθοποιίες είναι μέρος της ατζέντας των δύο έξπερτ, γι’ αυτό και θα παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότερες μέρες για να τις επισκεφθούν.

Τι άλλο θα βρείτε στην έκθεση

1. BBQ του Αμερικανικού Νότου από την καντίνα των Po’Boys. Με κρεατικά, αργοψημένα σε ξυλόφουρνο και καπνισμένα επί τόπου (Slow-Smoked BBQ), μέσα σε burgers, τάκος και σάντουιτς με τα παραδοσιακά ψωμάκια της Λουιζιάνας. Σκεφτείτε μαλακό pulled pork και ζουμερά spare ribs, κι έχετε το τέλειο συνοδευτικό για την ωραία σας μπίρα.

2. Εξαιρετικά χαρμάνια καφέ από τους baristas του The Underdog. Γιατί οι ζυθογνωστικές σας δοκιμές μπίρας θα χρειαστούν και διάλειμμα, με καλό καφέ.

3. Το pop-up ζυθοπωλείο της Cava di Patsi στην έξοδο της έκθεσης, που θα διαθέτει προς πώληση περισσότερες από 100 μπίρες. Έτσι, θα μπορείτε να αγοράσετε κάποιες που σας άρεσαν και να τις ευχαριστηθείτε κατ’ ιδίαν.

Η είσοδος στην 5η Ζυθογνωσία κοστίζει 12€. Η τιμή ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει τόσο το ποτήρι γευστικής δοκιμής όσο και τον κατάλογο της έκθεσης. Διαβάστε περισσότερα στο www.zythognosia.gr

Τέλος, μια υπενθύμιση: Don’t Drink and Drive!

Ναι, στις εκθέσεις δοκιμάζουμε ελεύθερα, αλλά καθώς οι πολλές δοκιμές από ωραίες μπίρες ενδέχεται και να ζαλίζουν, αφήστε το αυτοκίνητο. Και απολαύστε υπεύθυνα.

Print Friendly, PDF & Email
13

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment