τα καλύτερα του μήνα – Οκτώβριος 2016 & έξυπνα

 
15/11/2016
 

τα καλύτερα του μήνα - Οκτώβριος 2016Από όσα είδαμε και δοκιμάσαμε τον μήνα που πέρασε, ξεχώρισαν δύο ελληνικά προϊόντα, τα οποία και εντυπωσίασαν για την χρήση και την απόδοσή τους. Ένας λόγος περισσότερο που είναι σε πρακτικό, κόμπακτ μέγεθος και λειτουργούν σ’ οποιοδήποτε χώρο κουζίνας.

τα καλύτερα του μήνα – Οκτώβριος 2016

Μιλάμε για ένα σχεδόν γκάτζετ και μια μίνι συσκευή, ελληνικά προϊόντα και τα δύο που διακρίνονται για την καινοτομία τους. Και ναι, προσωπικά τρελαίνομαι και για τις δύο κατηγορίες, για έξυπνα αξεσουάρ και συσκευές, με την προϋπόθεση ότι δεν πιάνουν απλώς τον πολύτιμο χώρο μας (στην πράξη, όσος και να είναι, δεν είναι ποτέ αρκετός), αλλά λύνουν τουλάχιστον ένα ουσιαστικό ζήτημα στο μαγείρεμα και εξυπηρετούν πραγματικά. Γνωρίστε τα και βάλτε τα στη wish list της κουζίνας, ενόψει και του μήνα που έρχεται. Ιδού.

MyPizza Slab από το MyPizza Project

Αναφερθήκαμε στο MyPizza Project, αυτό το ελληνικό 100% προϊόν, στην εισαγωγή του αφιερώματος για την ναπολιτάνικη πίτσα, που ξεκινήσαμε πρόσφατα. Πρόκειται για μια στρογγυλή, μαντεμένια πλάκα διαμέτρου 36 εκατ. και πάχους 6 χιλ., που κάνει τις πίτσες σας καλύτερες κι εσάς τον τέλειο οικιακό pizzaiolo. Γιατί, όταν το μαντέμι ζεσταίνεται σε προθερμασμένο φούρνο, αποκτάει και διατηρεί λόγω της θερμοχωρητικότητας του υλικού (χυτοσίδηρος), πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή του φούρνου -πάνω από 310 βαθμούς C. Αυτό μας επιτρέπει να φτάσουμε πιο κοντά στις συνθήκες που ψήνεται μια πίτσα σε επαγγελματικό φούρνο, όπου η θερμοκρασία είναι 480 C και όπου το ψήσιμο γίνεται σε 60-90 δευτερόλεπτα. Εξ ου και ανάλογα με το είδος, η πίτσα βγαίνει τραγανή ή μαλακή, με χρώμα, ροδοψημένη κάτω και πάνω, αλλά ποτέ αφυδατωμένη και στεγνή ή με τα υλικά καμένα ακόμη και τα πιο ευαίσθητα φύλλα όπως τα φύλλα του βασιλικού (κάτι, που μπορεί να συμβεί ψήνοντας στον οικιακό φούρνο).

τα καλύτερα του μήνα - Οκτώβριος 2016 - MyPizza Project
MyPizza Project: μαντεμένια βάση, φτυάρι και θερμόμετρο. Κάτω αριστερά περιμένοντας το ψήσιμο της επόμενης πίτσας

Τεστάραμε την μαντεμένια βάση, το MyPizza Slab επανειλημμένα, κάνοντας όχι μια ή δυο ή τρεις πίτσες αλλά… 9! Μια μικρή υπερπαραγωγή ναπολιτάνικης πίτσας, κάθε φορά. Σε νορμάλ φούρνο κουζίνας –μεταξύ άλλων μάλιστα και σε έναν αρκετά παλιό. Πιάσαμε πάνω από 320 C και ψήσαμε 9 καταπληκτικές, ναπολιτάνικες πίτσες εν σειρά, σε 3,5 λεπτά την καθεμιά, ζουμερές και με αφράτο cornicione! Σπιτικό αποτέλεσμα με γεύση και υφή σε επίπεδο που άνετα συγκρίνεται με την καλύτερη ιταλική πίτσα, βγαλμένη από επαγγελματικό φούρνο.
τα καλύτερα του μήνα - Οκτώβριος 2016 - MyPizza ProjectΜεγάλο πλεονέκτημα της μαντεμένιας πλάκας MyPizza Slab είναι ότι διατηρεί την υψηλή θερμοκρασία αμείωτη. Έτσι, έχοντας κανείς 4-5 απλά υλικά για την επιφάνεια της ζύμης, μπορεί να ετοιμάζει διαφορετικές πίτσες με σταθερή ταχύτητα, σε ελάχιστο συνολικό χρόνο, να προλαβαίνει δηλαδή με το ψήσιμο, ακόμη κι αν ταΐζει ολόκληρη παρέα. Αφήστε που το εγχείρημα είναι άκρως διασκεδαστικό.

Απαραίτητο αξεσουάρ για ένα τέτοιο ψήσιμο (και για πολλά άλλα) είναι το ψηφιακό θερμόμετρο υπερύθρων, που χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες της κατηγορίας, το οποίο μετράει ανέπαφα θερμοκρασίες από -50 C ως +380 C. (MyPizza Thermometer).
Και βέβαια, βοηθάει πολύ το σωστό ξύλινο φτυάρι, λεπτό (1 χιλ. στην άκρη του) και ελαφρύ, από ανθεκτικό, φυσικό ξύλο σημύδας, που γλιστράει πάνω στο καυτό μαντέμι για να βάλει και να βγάλει κάθε πίτσα εύκολα με μια κίνηση.(MyPizza Peel).
Εξαιρετικός εξοπλισμός για τους λάτρεις της καλής σπιτικής πίτσας, ιδανικός για να κάνετε pizza party ή pizza brunch/dinner με φίλους οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Περισσότερα για το MyPizza Project μπορείτε να διαβάσετε στο mypizzaproject.com.

Πολυεστία Ελ Γκρέκο πολλών χρήσεων, αυτόνομη, για κάθε μαγείρεμα

Μια καινούργια, καινοτόμα συσκευή γκαζιού από την εταιρία που έκανε τη φορητή φιάλη αερίου ασφαλή και εύκολη· με ανεξάρτητη παροχή από το γνωστό χρωματιστό γκαζάκι βουτανίου 450 γραμ. Eλ Γκρέκο, που ψήνει τα πάντα σε σκεύη με πάτο από 5.5 – 26 εκατ., δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω της από ένα μπρίκι ως μια κανονική κατσαρόλα, με όλα τα ενδιάμεσα τηγάνια και κατσαρολικά.

τα καλύτερα του μήνα - Οκτώβριος 2016 - πολυεστία Ελ Γκρέκο
τα καλύτερα του μήνα – Οκτώβριος 2016 – πολυεστία Ελ Γκρέκο

Το συναρπαστικό με την πολεστία Ελ Γκρέκο έγκειται στο μικρό μέγεθος (βάση 26×26 εκατ. και ύψος 10 εκατ.) σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της: εκπληκτικά σταθερή, ασφαλής στη χρήση, δυνατή σε ισχύ, κομψή σε σχεδιασμό και εντελώς αυτόνομη. Τα έχει όλα (ή σχεδόν όλα), ταιριάζει παντού, είναι πρακτική για μικρούς χώρους αλλά και χρήσιμη ως έξτρα εστία τις φορές που οι μαγειρικές απαιτήσεις βρίσκονται στο φόρτε τους.

Πέραν αυτών όμως, βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι κοινωνικοποιεί το μαγείρεμα, γιατί είναι φτιαγμένη για να μεταφέρεται παντού, μέσα κι έξω απ’ το σπίτι. Πάει στο τραπέζι, αν έχετε φίλους και θέλετε να κάνετε πχ. φοντί ή να ψήσετε/ζεστάνετε το επόμενο σερβίρισμα χωρίς να είστε στην κουζίνα· μεταφέρεται στη βεράντα και στον κήπο, αν κάνετε μπάρμπεκιου και σκέφτεστε πχ. να ετοιμάσετε τηγανητές πατάτες για συνοδευτικό ή για να κάνετε ένα πρώτο πιάτο, όπως ένα ριζότο ή μια μακαρονάδα· ταξιδεύει μαζί σας σε εκδρομές και σε πικνίκ, στο εξοχικό και στο κάμπινγκ, στο βουνό και στην παραλία και όπου θέλετε.

τα καλύτερα του μήνα - Οκτώβριος 2016 - πολυεστία Ελ Γκρέκο
Ο σεφ Αλέξ. Κοσσυβάκης μαγειρεύοντας με την πολυεστία Ελ Γκρέκο στο Chefi The Restaurant

Ως προς τη χρήση της τώρα, η πολυεστία Ελ Γκρέκο είναι απλούστατη στον χειρισμό, αυτό που λέμε foolproof: το γκαζάκι μπαίνει και ασφαλίζει με δυο κλικ, υπάρχει ένα on/off κουμπί πιεζοηλεκτρικής ανάφλεξης και, σε αντίθεση με το μικρό της μέγεθος, είναι turbo, αφού αποδίδει τάχιστα με δύο αυτόνομους καυστήρες 2.850 Watt, παρέχοντας ταυτόχρονα απόλυτο έλεγχο στη φλόγα, ώστε να μαγειρεύει κανείς στην επιθυμητή ένταση.

Σημειωτέον ότι σε φουλ ισχύ (λειτουργώντας δηλαδή η συσκευή και με τους δύο καυστήρες στο max.), μπορεί να μαγειρεύει για 2.5 συνεχόμενες ώρες (με ένα γκαζάκι), πράγμα αρκούντως επαρκές για πολλά μαγειρέματα -ως γνωστόν, όποιο φαγητό απαιτεί πολύ χρόνο, όπως τα μαγειρευτά-κατσαρόλας χρειάζεται σιγομαγείρεμα και όχι όλα τα γκάζια…

Περισσότερα για την πολυεστία Ελ Γκρέκο (€ 79.90 η τιμή γνωριμίας) μπορείτε να δείτε στο elgreco-creations.gr.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Print Friendly, PDF & Email
11

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

1 Comment

    Leave A Comment