Συνταγές Τσικνοπέμπτης με τσικ από pandespani

 
15/02/2012
 
συνταγές Τσικνοπέμπτης: κρέας ψητό
Συνταγές Τσικνοπέμπτης με ψητό κρέας

Πως από τους βαλεντίνους φτάσαμε στην Τσικνοπέμπτη ομολογώ πως δεν το αντελήφθην επαρκώς. Αν πάντα πήγαιναν αυτά τα δυο μαζί ή όλα φέτος μου δείχνουν αλλοπρόσαλλα παραμένει ζήτημα μάλλον ομιχλώδες για την πτωχή αντίληψή μου, μπορεί όμως να φταίει και η εστίαση στα αξιομνημόνευτα των ημερών που ζούμε και που περαστικά δεν θάναι ούτε εύκολα ούτε γρήγορα.

Δηλώνω επίσης, εκ φύσεως αδυναμία να παρακολουθήσω το εορτολόγιο, σίγουρη πως στο DNA μου κάτι σωστά δεν έχει εγγραφεί, τις αργίες τις συνειδητοποίησα πρόσφατα αποσυνδέοντάς τες απ’ το ξυπνητήρι και την αλληλουχία των χρονικών σημείων που απορρέουν από την όποια σχέση τους με την παράδοση, την μαθαίνω ακόμη, αλλά πιο αργά από ξένη γλώσσα.

του, δουλεύοντας ως alarm. Έτσι ακριβώς και δεν υπερβάλλω. Και η τεχνολογία συνηγορεί υπέρ της διαρκούς διαθεσιμότητας, σου στέλνει mail, sms, σε πιάνει στο chat, στο skype, στο facebook, στο viber που είναι και τσάμπα, που να κρυφτεί η σύγχρονή σου υπερδικτύωση, παντού σε βρίσκει ο καθείς, διαβασμένο αδιάβαστο δεν έχει σημασία, και στη λέει κανονικά, σε ενημερώνει θες δεν θες, οπότε έρχεσαι προ των ευθυνών και των υποχρεώσεών σου. Και είσαι πλέον εσύ ο απολειστικός υπεύθυνος για την απόφασή σου κι αν θα είσαι συνεπής ή με συνέπεια θα ποιήσεις την νήσσαν.

Δοθείσης μάλιστα της ευκαιρίας, θέλω πολύ να το πω εδώ, εντελώς μεταξύ μας είμαστε… Ναι, λοιπόν, μούχει μείνει τεράστια απορία κι ένα ερωτηματικό σαν τα γιγάντια έργα του Claes Oldenburg το πως έγινε και πραγματικά τα κατάφερε αυτό το παιδί… ο γνωστός ‘άνθρωπος’ και δεν διάβασε -όπως διαβεβαίωσε άλλωστε- το μνημόνιο! Ποτέ δεν θα το καταλάβω αυτό, με ξεπερνάει το μέγεθος της ενέργειας, με ακυρώνει κυριολεκτικά η έκφραση ‘δεν το χωράει ο νους μου’, μου δημιουργεί ίλιγγο τέτοιο ύψος απέναντι στις περιστάσεις, αμηχανία και δέος, γιατί θεωρώ ότι πλέον η τιτάνια προσπάθεια που απαιτεί η στάση τού να απέχεις όντας εντός της μαύρης τρύπας είναι τουλάχιστον ρεκόρ άξιο να καταγραφεί στο βιβλίο Guiness!

συνταγές Τσικνοπέμπτης: τραγανό αρνάκι με πατάτες φούρνου

Κλείνει η παρένθεση και αλλάζω βίωμα, μακριά απ’ τα συναρπαστικά ρεκόρ ευφυίας και πάω στα πιο πεζά καθ’ ημάς. Το alarm του pandespani-teamwork, δια μέσου Greekadman, μου σφύριξε πάνω στο πέναλτι του ονείρου, «έχουμε Τσικνοπέμπτη» λέει, το ακούω σαν την άχρηστη πληροφορία της ημέρας, πάει και το σκορ, πάει και η φάση και η αφασία μου μαζί.
«Πως έγινε αυτό;», ρωτάω, η αδαής.
«Ψηφίστηκε χθες στη βουλή» με κατατρόπωσε η απάντηση.
«Ουπς, δεν είδα τίποτα…@%$##»
«Ναι, αλλά απαγορεύεται να φάμε κρέας, για λόγους λιτότητας μόνον την τσίκνα θα αναπνεύσουμε και θα στείλουμε το κρέας στη Γερμανία για αποπληρωμή του χρέους…»

Αυτά είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει, προφανώς διότι είμαι ενήμερη πλέον και δεν γίνεται να αντιπροτάξω την ωραία μου άγνοια ούτε απέναντι στην Τσικνοπέμπτη ούτε στο χρέος.

Οπότε, αξιοποιώντας τα παντεσπανικά μας υπάρχοντα και μόνον, και για να κάνω εύκολη την έμπνευση όσων δεν εκδράμουν στα βρώμικα περισώζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό για να τον ακουμπήσουν στο επόμενο χαράτσι, σας παραθέτω επτά από τις πιο εύκολες συνταγές μας για την Τσικνοπέμπτη.

7 συνταγές Τσικνοπέμπτης

συνταγές Τσικνοπέμπτης: κρέας ψητό

Για περισσότερη έμπνευση και περισσότερες συνταγές Τσικνοπέμπτης δείτε όλα τα κρεατικά στα περιεχόμενα και αναλυτικά στην κατηγορία τους, στην πλαϊνή στήλη. Όσο για τα τεχνικά θέματα της τσίκνας και πιθανές απορίες πριν τους καπνούς, must read ‘το ψήσιμο του κρέατος και τα μυστικά του», εδώ.
Καλή Τσικνοπέμπτη!

Print Friendly, PDF & Email
18

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

4 Σχόλια

 • Kelly P
  9 έτη ago

  Μου άρεσε πολύ το κείμενο (πέρα από το αυτονόητο like για τις συνταγές). Νομίζω ότι το έχουμε ανάγκη.. Και τα μειλ που μου έρχονται ότι αναρτήθηκε κάτι καινούριο στο Pandespani είναι από τα πιο ευχάριστα μειλ της ημέρας μου. Γιατί δεν είναι ούτε ειδήσεις, ούτε προσφορές, ούτε ενημερωτικό έκδοσης κάποιου ακόμα λογαριασμού… Εγώ φέτος όντας καλεσμένη αποφάσισα να φτιάξω την τάρτα λεμονι για να σβήσουμε την τσίκνα στο τέλος της βραδιάς και την τούρτα με τη σοκολάτα και τα βατόμουρα για τα γενέθλια ενος φίλου που πέφτουν αύριο και θα τα γιορτάσει μαζι μας! Καλή Τσικνοπέμπτη και σε εσάς…
  — Κι επειδή αυτά που μας ευχαριστούν πρέπει να τα κρατάμε όσο πιο ζωντανά γίνεται… αν οι φίλοι του blog αυτού μπορούν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν! Να μας το πείτε…

 • Λία Μουτσελου
  9 έτη ago

  Το χιούμορ και η ευφυΐα των κειμένων αυτού του μπλογκ είναι πραγματικά μια ευχάριστη παρένθεση στον καταιγισμό πληροφόρησης. Καταφέρνεις να αποφύγεις τον στρουθοκαμηλισμο και ωχαδερφισμο προσφέροντας ευχάριστα κυνικό σχολιασμό που παραδόξως με ελαφρύνει. Ευχαριστώ πολυ!

 • 9 έτη ago

  Χαρά μας που σας έχουμε εδώ (^▼^)

Leave A Comment