Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά συνταγές

  • Αρχικη
  • Χριστουγεννα & Πρωτοχρονια συνταγες
 
Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά συνταγές
Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά συνταγές: 14 ορεκτικά

Η ετήσια ανακεφαλαίωσή μας με τις καλύτερες ιδέες για μαγειρική στο φετινό γιορταστικό τραπέζι.

Χριστούγενα & Πρωτοχρονιά συνταγές

14 ορεκτικά για Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

Επιλογή από 14 ορεκτικά για Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά, διαφορετικά σε στιλ, χρώμα και γευστική άποψη. Ζεστά και κρύα, και εύκολα – τα περισσότερα.
Μπορείτε πάντα να δείτε περισσότερα ή ειδικότερα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση και το υλικό, καθώς και όλα τα δημοσιευμένα στην ενημερωμένη σελίδα περιεχόμενα του pandespani.

μενού των Χριστουγέννων 2014

μενού Χριστουγέννων 2014

Κάτι παλιό και κάτι νέο’ και προπάντων να επιτρέπει να βρίσκεσαι στο χαρούμενο τραπέζι με τους αγαπημένους – η κουζίνα αυτή τη μέρα δεν είναι αυτοσκοπός – και να απολαμβάνεις το ίδιο τη θαλπωρή, τις γεύσεις και την παρέα.

 

Χριστουγέννα - Πρωτοχρονιά συνταγές
12 κύρια πιάτα για χριστουγεννιάτικο μενού

12 κύρια πιάτα για χριστουγεννιάτικο μενού

Από το γουρουνόπουλο και τα αλλαντικά της ελληνικής κουζίνας μέχρι τις δανεικές γεμιστές γαλοπούλες και τα κυνήγια, ο γευστικός διάλογος των κύριων πιάτων χωράει όλα τα ευωδιαστά και τα νόστιμα που βγάζει o φούρνος και η κατσαρόλα, αρκεί η κουζίνα να μοσχομυρίζει για 12 μέρες (απ’ τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα) και οι γωνιές των σπιτιών να κρύβουν πιατέλες με γλυκιές εκπλήξεις.

12 ιδέες για γιορτινά πιάτα από τις καλύτερες συνταγές κύριων πιάτων του pandespani για το χριστουγεννιάτικο μενού σας.

 

μενού Χριστουγέννων 2012
μενού Χριστουγέννων 2012

μενού Χριστουγέννων 2012

Λίγα και καλά και με πάθος. Πολλές οι ευχές και η αγάπη να περισσεύει. Το γιορτινό τραπέζι μπορεί να είναι άψογο και χωρίς υπερβολές. Αρκεί η φροντίδα να αγγίζει και τα μικρά πράγματα.

 

χοιρινό γεμιστό ρολό με σύκα σε σάλτσα πορτοκαλιού
χοιρινό γεμιστό ρολό με σύκα σε σάλτσα πορτοκαλιού

μενού Χριστουγέννων 2011

Γιορταστικό αλλά προσγειωμένο: το οικονομικό χριστουγεννιάτικο μενού. Με κύριο πιάτο το γεμιστό χοιρινό ρολό και έμφαση στην ξεκούραση των αργιών.

 

μενού χριστουγέννων 2010
μενού Χριστουγέννων 2010

μενού Χριστουγέννων 2010

Μίνιμαλ και απλό μενού, με συνταγές εύκολες και γρήγορες. Διόλου δυσεύρετα υλικά, τα περισσότερα εποχιακά και της διπλανής πόσρτας.  Λίγες ώρες στην κουζίνα, περισσότερος χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους. Λιγότερο άγχος στο σπίτι. Με εξαίρεση το φιλέτο, το χριστουγεννιάτικο μενού κινείται σε ένα λογικό budget για γκουρμέ επιλογή. Αφήνει επίσης στον καθένα τα περιθώρια να παίξει με τα ορεκτικά και να το απογειώσει.

 

μενού χριστουγέννων 2009μενού χριστουγέννων - ψαρονέφρι σε σφολιάτα

μενού Χριστουγέννων 20ο9

Κλασικό μενού, ελάχιστα «πειραγμένο», με υλικά της εποχής (κολοκύθα) και hit τo ψαρονέφρι σε σφολιάτα. Εύκολο επίσης στον προγραμματισμό – τα περισσότερα προπαρασκευαστικά μπορούν να γίνουν μέχρι και την προηγουμένη μέρα, για να μην υπάρχει τρέξιμο την τελευταία στιγμή. Εντυπωσιακό ωστόσο, στο τραπέζι και διόλου ακριβό. Δώστε έμφαση στα κρασιά και τα ποτά αρχής και τέλους. Όσο απλό κι αν είναι ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, δεν πρέπει να είναι βαρετό.