η τραπεζαρία του pandespani χαίρεται!

 
12/02/2014
 

pandespani:popaganda 10.2.2014Το pandespani ξεκίνησε ένα κρύο βράδυ πριν τέσσερα Χριστούγεννα χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια, πρόγραμμα και στόχους. Ήταν ένα απλό ξεκίνημα σαν να σκέφτεται κανείς τι θα μαγειρέψει αύριο και ποιο θα είναι το μενού για τη φιλική συγκέντρωση το σαββατοκύριακο.

Έτσι αυθόρμητα άνοιξε την τραπεζαρία του pandespani σε φίλους και αναγνώστες και φίλους-αναγνώστες, βάζοντας σε μια χαλαρή επικοινωνία συνταγές και άλλα ενδιαφέροντα έξω απ’ το φαγητό. Στο μενού της γαστρονομίας μπήκαν ιστορίες, μυστικά, χιούμορ, εμπειρίες και γκάφες ενίοτε, θέλοντας μαζί με τις γεύσεις να μεταφερθούν στο τραπέζι η απολαυστική περιπέτεια της μαγειρικής και τεχνικά ή πικάντικα στοιχεία για ό,τι πιάτο σερβίρεται.

Στη νοητή τραπεζαρία του pandespani η παρέα μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και μεγαλώνει. Βάλαμε πολλές καρέκλες κι άλλα πιάτα στο τραπέζι, αφού γίναμε αρκετοί όσοι καθόμαστε για να μαγειρέψουμε νόστιμα και να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις και παρατηρήσεις για όσα ετοιμάζονται.

Είναι μεγάλη η χαρά σήμερα για το pandespani και, εκ μέρους όλων, θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας, γιατί μαζί δημιουργήσαμε αυτή την interactive κουζίνα (και με παραπάνω από 2000 σχόλια στα άρθρα), ανοικτή στη γαστρονομία, στις καλές συνταγές και στα γευστικά ταξίδια εντός κι εκτός συνόρων.

Το προσεγμένο φαγητό (μαγειρεμένο σωστά και με καλά υλικά) στο καθημερινό τραπέζι είναι γκουρμέ και έχει μεγάλη αξία ανεξάρτητη απ’ το κόστος του. Και η μόνη αποσκευή που χρειάζεται κάποιος για να πετάξει στις γεύσεις του κόσμου δεν είναι κάποια σινιέ, αλλά η διάθεσή του να τις γνωρίσει. Περισσότερο μάλιστα τώρα από άλλες εποχές είναι ίσως χρήσιμο να είμαστε εφευρετικοί και δημιουργικοί, μια και συχνά ο προϋπολογισμός σε όλα στενεύει.

Ένα καλό ζεστό πιάτο, όσο απλό κι αν είναι, γίνεται κάποτε αντίδοτο στα προβλήματα και το άγχος είτε μας το προσφέρουν είτε το προσφέρουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω το popaganda.gr, ειδικά τον Φώτη Βαλλάτο, την Μερόπη Κοκκίνη και τον Γιάννη Δρακουλίδη για το πέρασμά τους από την κουζίνα του pandespani και την γενναιόδωρη αποτύπωση της φιλοξενίας μας.

Print Friendly, PDF & Email
18

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

1 Comment

    Leave A Comment