gastronomads: το κλαμπ των νομάδων της γαστρονομίας

 
28/11/2013
 

gastronomadsΜια ιδέα ξεκίνησε από μια παρέα φίλων που αγαπάει το κρασί και τον ταιριαστό συνδυασμό του με το φαγητό, και βγήκε εδώ και λίγο καιρό στον διαδικτυακό αέρα. Οι Gastronomads είναι ένα σύνολο ατόμων που δηλώνουν ‘νομάδες της γαστρονομίας’ [ωραίο; :)], όπως ακριβώς η λέξη περιγράφει, «απάτριδες» που δεν γνωρίζουν σύνορα χωρών αλλά ταξιδεύουν ελεύθερα στα αρώματα και τις γεύσεις του κόσμου.

Το κόνσεπτ είναι απλό αλλά γαστρονομικά περιπετειώδες. Πρόκειται για ένα ταξίδι στις γεύσεις και τα κρασιά οινοπαραγωγών περιοχών του κόσμου, δυο στοιχεία που συνδυάζονται κάθε φορά και υλοποιούνται σε απολαυστικές συναντήσεις-σταθμούς (συμβολικούς και κυριολεκτικούς) της ομάδας. Το γευστικό ταξίδι που συνταιριάζει κρασιά και φαγητά ενός συγκεκριμένου τόπου μπορεί να μείνει μόνον στη διάσταση των γεύσεων-αρωμάτων ή να περιλαμβάνει εισιτήρια για αεροπλάνα και βαπόρια, τουτέστιν ταξίδι κανονικό, φυσικό. Η ιδέα είναι στην αρχή της και δεν αποκλείει οτιδήποτε κινείται στο μέλλον μέσα στο ‘απόλυτο food & wine matching’ που είναι ο σκοπός.

gastronomads1Πάντα μου αρέσουν οι φρέσκες αναλαμπές και κάθε τι καινούργιο που μπορεί να προσθέτει κατά καιρούς εύκολα ένα μικρό τουίστ στην καθημερινότητά μας. Το ταξίδεμα μέσα από τις γεύσεις σ’ έναν τόπο διαφορετικό, που είτε τον ξέρουμε γιατί τον έχουμε επισκεφθεί είτε έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από την κουζίνα του, είναι εντελώς στη λογική του pandespani. Έγινα λοιπόν, πάραυτα γαστρονομάς 😉 και μέλος της νεοσύστατης ομάδας –δεν κοστίζει άλλωστε η εγγραφή, παρά μόνον η συμμετοχή στο event όταν δηλώνεται. Πληροφορήθηκα επίσης πως το 1ο γαστρονομικό ταξίδι με τίτλο «Η άλλη Γαλλία» που γίνεται στις 7 Δεκεμβρίου (στο χώρο που γίνονται τα ‘Μαθήματα Μαγειρικής’, Λεωφ. Βουλιαγμένης 299, Αγ. Δημήτριος), οδηγεί στις γεύσεις και τα αρώματα της Loire. Μιλάμε για την περίφημη κοιλάδα του Λίγηρα με τα καταπληκτικά κρασιά και τα ατέλειωτα κάστρα κατά μήκος του ποταμού, τα οποία συγκεντρώνουν απίστευτο τουρισμό σε όλη την περιοχή. Καθότι δε είχα επισκεφθεί τη Loire παλιά, δήλωσα πως μετά χαράς θα μαγειρέψω για την ομήγυρη 🙂 ένα ή περισσότερα από τα 4 πιάτα που θα συνοδεύσουν ισάριθμα κρασιά.

Το pandespani φιλοξενεί επίσης τους Gastrοnomads συναδελφικά στον ιστοχώρο του και αν η βασική ιδέα σας αρέσει και θέλετε να μάθετε περισσότερα, πατήστε στο λινκ gastronomads ή στο λευκό κουτάκι δεξιά.

Print Friendly, PDF & Email
8

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

4 Σχόλια

 • Konstantinos
  7 έτη ago

  Ἡ ἀκόλουθη πρότασίς σας «απάτριδες που δεν γνωρίζουν σύνορα χωρών» δέν μέ ἐκφράζει καθόλου. Ἐγώ εἶμαι καί πατριώτης καί πιστεύω ὅτι αἱ χῶραι ἔχουν σύνορα. Ἡ καθε χώρα ἔχει τίς ἰδιαιτερότητές της καί αὐτό εἶναι τό κάλος. Σέβομαι τίς ἰδιαιτερότητες, καί ἐπιθυμῶ νά γνωρίσω τίς γευστικές ἀπολαύσις κάθε χώρας.
  Πιθανόν αὐτές μου αἱ ἰδέες νά μην μέ κάνουν ἀποδεκτό στήν παρέα σας.
  Μετά τιμῆς,

  • 7 έτη ago

   Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
   το ‘απάτριδες’ στο κείμενο αφορά στο γαστρονομικό πλαίσιο εν είδει μεταφοράς- για τα υπόλοιπα, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
   Σας αφιερώνω λοιπόν, τα εισαγωγικά που τα προσθέτω πάραυτα.
   Φιλικά

 • Katerina
  7 έτη ago

  Οι χώρες με σύνορα έχουν υπουργεία, κράτος, νόμους. Προφανώς όλα αυτά πάνε μαζί, τα σεβόμαστε και τα αποδεχόμαστε ταυτόχρονα όπως και την απόφαση περί μονοτονικού. 🙂

 • Angie
  7 έτη ago

  Νομίζω πως είναι απλά ένας συνειρμός. Γαστρο-νομία, γαστρο-νομάδες. Η έκφραση απάτριδες όμως, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αν και δεν είναι τόσο πολιτικά ορθή εντούτοις απενοχοποιείται λόγω ποιητικού οίστρου της συγγραφέως την οποία απολαμβάνουμε κάθε φορά που περιγράφει μια συνταγή.

  Leave A Comment