Βραβεία Ποιότητας 2015 – Γαστρονόμος – προσκλήσεις

 
04/06/2015
 

γαστρονόμος - Βραβεία Ποιότητας 2015

Τα ετήσια Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου μετρούν ήδη 9 χρόνια. Παραγωγικά -δεν είναι λίγα. Απονέμονται σ’ όσους δημιουργούν σπουδαίες πρώτες ύλες, ελληνικές, κάποια απ’ τα καλύτερα προϊόντα που φτάνουν στο πιάτο μας. Ένα περιοδικό δομημένο (παιδί της Καθημερινής), με εγκυρότητα στα περί της γαστρονομίας και ανθρώπους να ψάχνουν τη νόστιμη Ελλάδα, είδε το θέμα της γεύσης αλλιώς. Στράφηκε στις ρίζες, στο κομμάτι που η δημοσιότητα δεν φώτιζε (ή φώτιζε ελάχιστα), απασχολημένη κυρίως με την λάμψη των εστιατορίων και των σεφ. Ορθά. Μια διαφορετική οπτική από την αρχή, σήμερα αποδεικνύεται ακόμη πιο σημαντική, στρατηγικά σωστή. Η κουζίνα είναι κουλτούρα και πολιτισμός. Η ποιοτική πρώτη ύλη στηρίζει τα πιάτα, αναβαθμίζει το μαγειρικό ιδίωμα των τόπων· εμπνέει για την αναβίωση παλιότερων αυθεντικών γεύσεων και την εξέλιξή τους. Η επαφή και η γνώση για όσα παράγουμε τροφοδοτεί την δημιουργικότητα· διευρύνει την αντίληψη με την τοπική ποικιλία αγαθών, μεγαλώνει τον γευστικό μας πλούτο.

12 Βραβεία Ποιότητας 2015

Τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου προωθούν την ελληνική παραγωγή. Δίνονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με μεράκι και όραμα· σε εταιρίες και συνεταιρισμούς που καινοτομούν· σε μεγάλες επιχειρήσεις επίσης, που με την δραστηριότητά τους στηρίζουν την ελληνική αγορά, με κάποιες επιπλέον να εξάγουν και να επιβραβεύονται πρώτα έξω απ’ τον τόπο μας. Τα Βραβεία Ποιότητας είναι και αναγνώριση στην επίμονη προσπάθεια, στο προσωπικό όνειρο και στον κόπο· στην πολλή δουλειά που κρύβεται συχνά πίσω από ένα εξαιρετικό προϊόν που πετυχαίνει.
———————–
Βραβεία Ποιότητας 2015 - πρόσκληση στην απονομή
———————–
Τα όγδοα φετινά Βραβεία Ποιότητας απονέμονται σε μια γιορταστική εκδήλωση την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, στις 8μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη. Είναι 12 συνολικά και αφορούν σε κάθε παραγωγικό τομέα. Αν θέλετε να τα παρακολουθήσετε μαζί μας από κοντά, δηλώστε το στη σελίδα του Pandespani στο Facebook (στο αντίστοιχο ποστ) και μπείτε στην κλήρωση για τις 10  προσκλήσεις (5 διπλές) που δίνουμε. Δείτε τα ονόματα όσων βραβεύονται και τις ανάλογες κατηγορίες στο site του Γαστρονόμου. Για το μεδούλι της ιστορίας και τα εγχειρήματα πίσω από τις βραβεύσεις, θα σας πούμε περισσότερα σε επόμενο άρθρο.

Print Friendly, PDF & Email
7

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

2 Σχόλια

 • TANIA
  5 έτη ago

  Πάρα πολύ ωραία και οργανωμένη διοργάνωση. Συγχαρητήρια.

  • pandespani
   5 έτη ago

   ´Όντως, εξαιρετική και με ουσιαστική προβολή του ελληνικού χαρακτήρα

  Leave A Comment