οι food bloggers μαγειρεύουν για τα TGI Friday’s

 
22/10/2012
 

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που έκαναν τα TGI Friday’s για food bloggers, οι οποίοι δημιούργησαν πιάτα ειδικά για το μενού της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων. Πολλές (89) και καλές οι συμμετοχές, κάποιες μάλιστα εντυπωσιακές, από άτομα σαν κι εμάς που αγαπούν το φαγητό και την κουζίνα, τα οποία σχεδίασαν και μαγείρεψαν με γνώμονα το concept του φαγητού των TGI Friday’s. 17 προτάσεις προκρίθηκαν στον τελικό (ανάμεσα σ’ αυτές και το sweet ‘n spicy lickin’ chicken του pandespani), που εκτελέστηκαν δυο και τρεις φορές από επαγγελματίες σεφ πριν μείνουν όλοι σύμφωνοι για το συνολικό αποτέλεσμα στο πιάτο. Αυτό το αποτέλεσμα των 17 συνταγών κρίθηκε στις 19/10 στα Friday’s της Κηφισιάς, από την τετραμελή επιτροπή των κυριών Έρση Ανδριτσάκη (διευθύντρια ποιοτικού ελέγχου TGIF), Νικολέτα Στυλιανίδου (marketing TGIF), Άρτεμις Τζίτζη (κριτικός φαγητού, Αθηνόραμα) και Βάλια Παπαγεωργίου (διαφημ. εταιρεία Valuecom), σε ένα ολοήμερο σχεδόν τσιμπολόγημα, με τέλειο καλοκαιρινό καιρό, ωραία διάθεση, εξαιρετική ατμόσφαιρα και άψογη φιλοξενία, από όπου και οι φωτογραφίες. 3 βραβεία για ισάριθμα πιάτα κέρδισαν η Madameginger με την creamy corn soupe, το TasteFULL με το spicy red pepper relish burger και το Theonewithallthetastes με το blue cheese & bacon chicken burger.

TGI Friday's diagwnismos gia food bloggersΠέρα από το ωραίο κλίμα της συνεργασίας, την ευγένεια και την φροντισμένη διοργάνωση, μάς έκαναν εντύπωση δύο πράγματα: Πρώτον, η σχολαστικότητα των επαγγελματιών της κουζίνας των Friday’s (ανεξαρτήτως θέσης, από τον area chef Τάσσο Καλοφωλιά μέχρι τους chef του TGIF Κεφαλλαρίου, thanks guys :-)) και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετώπισαν κάθε συνταγή και κάθε πιάτο χωριστά κατά τη διαδικασία ελέγχου της παρασκευής, θέλοντας να το προσαρμόσουν στον τρόπο που εκείνοι μαγειρεύουν, φροντίζοντας ωστόσο, τις λεπτομέρειες. Δεύτερον, ότι χρησιμοποιούν πάρα πολλά φρέσκα υλικά, ανάμεσα σ’ αυτά και οι -φασαριόζικες για καθημερινή προετοιμασία- πατάτες κάθε είδους, μάθαμε δε ότι και ο πουρές γίνεται με κανονικές και δεν είναι ο έτοιμος, από σκόνη ή καταψυγμένος.

Τέλος, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι μια αλυσίδα εστιατορίων τέτοιου μεγέθους θέλησε να εντάξει τη δημιουργικότητα των food bloggers και τις μαγειρικές τους ιδέες στην εποχιακή ανανέωση του μενού της, ανεξάρτητα από την παράλληλη προβολή του brand της στο έτσι κι αλλιώς σεβαστό κοινό των blogs. Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι ενισχύεται η τάση διεθνώς, να καλούνται και να συμμετέχουν σε όλο και περισσότερες εκδηλώσεις οι bloggers για την άποψή τους, αυτό σημαίνει πως αρχίζει να αναγνωρίζεται και από την αγορά η αξιοπιστία και η συστηματική δουλειά των blogs, στοιχεία βεβαίως που έχουν πρώτα ανακαλύψει οι αναγνώστες. Σε  κάθε περίπτωση, είναι όχι απλώς ευχάριστο κάτι τέτοιο αλλά και ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της γαστρονομίας εν προκειμένω αλλά και μεγάλου μέρους θεμάτων της καθημερινότητάς μας.

Print Friendly, PDF & Email
16

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

2 Σχόλια

 • 8 έτη ago

  Συγχαρητήρια για την προκρισή σας στους 17 !

  Χάρηκα που σας γνώρισα απο κοντά και απόλαυσα τη συνεντευξή μας.

  Ελπίζω να τα ξαναπούμε.

  Φιλάκια !!!!!!

  • 8 έτη ago

   Σ’ ευχαριστούμε Conna. Kι εμείς την χαρήκαμε ιδιαίτερα, ελπίζω να φαίνεται και στο βίντεο απ’ το γέλιο 😀
   Θα τα ξαναπούμε σίγουρα, x

  Leave A Comment