Ανοιχτές πόρτες 2015: βόλτες για οινόφιλους

 
05/05/2015
 

ανοιχτές πόρτες 2015

Ανοιχτές πόρτες το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (31/5-1/6), ο θεσμός των οινοποιείων που δέχονται επισήμως και με γιορταστική διάθεση όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα επώνυμα κρασιά τους αλλά και προϊόντα που συχνά παράγουν από την γη που καλλιεργούν τ’ αμπέλια τους. Η χαρά των οινοπαραγωγών, των οινόφιλων αλλά και των φίλων τους, οι μεν για να ξεναγήσουν τους δε, απολαμβάνοντας παρέα και δωρεάν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο ελληνικός αμπελώνας.

Θυμίζουμε ότι την γιορταστική ευκαιρία προσφέρει ο ευρωπαϊκός θεσμός Δρόμοι του Κρασιού και τα οινοποιεία-μέλη του σ΄όλη την Ελλάδα. Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αυτά που βρίσκονται σε απόσταση εκδρομής και να οργανωθείτε ανάλογα για την οινική απόδραση.

Δείτε επίσης τις αναλυτικότερες προτάσεις μας για Αττική, Νεμέα και Εύβοια, από επισκέψεις που ήδη έχουμε κάνει, στο άρθρο Ανοιχτές Πόρτες 2014. Για όλα τα υπόλοιπα ανατρέξτε στο site wine surveyor.

Λάβετε υπόψη τη συμβουλή: Όχι περισσότερες από δύο επισκέψεις την ήμερα σε παραγωγούς. Πολλές οι ετικέτες κάθε οινοποιείου και αντίστοιχα πολλά τα …ποτηράκια των δοκιμών! Κάντε τον πολλαπλασιασμό πριν σκαρώσετε κάποιο αγχωτικό πρόγραμμα. Απολαύστε την εκδρομή, το καλό κρασί, την παρέα, το φαγητό. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα οινοποιεία δημιουργούν γι’ αυτές τις μέρες ένα ειδικό πρόγραμμα στο χώρο τους, με ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες, μαγειρική, διαγωνισμούς, ακόμη και πρόγραμμα για παιδιά. Όλοι θέλουν να κάνουν την φιλοξενία καλύτερη. Περάστε καλά.
Και το σημαντικό: Συμφωνείστε ποιός θα μείνει εξαρχής νηφάλιος για την ασφαλή επιστροφή!

 

Print Friendly, PDF & Email
4

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment