μ΄ ένα κοκτέιλ Cointreau στην αλλαγή του χρόνου

 
30/12/2014
 

κοκτέιλ cointreau fizz

Ένα βήμα πριν την πρωτοχρονιά, πιο γιορτινή ακόμη απ΄ τα Χριστούγεννα, μια που το καλωσόρισμα του νέου χρόνου είναι ιεροτελεστία του καλοπιάσματος. Θέλουμε να μπει ευδιάθετα το καινούργιο έτος, γούρικα, να έχουν οι μέρες του την ατμόσφαιρα και τα καλά του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού. Να είναι ο χρόνος τυχερός, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για το καθένα.
Ένα τσούγκρισμα στα γεμάτα φυσαλίδες ποτήρια, ‘γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά…’ και να, δυο χαμόγελα αποχαιρετούν κλεφτά και με μεγαλοκαρδία ακόμη και τον πιο ζόρικο χρόνο την ώρα που φεύγει. Η πρωτοχρονιά ή αρχιχρονιά είναι εξ ορισμού αισιόδοξη, έτοιμη για το διαφορετικό, πλήρης ελπίδων και υποσχέσεων σε εαυτούς και αλλήλους.

Για το καλωσόρισμα του 2015 ετοιμάζουμε πολύχρωμα κοκτέιλ Cointreau Fizz. Παγάκια και Perrier στο πλάι, λεπτοκομμένο αγγούρι, ντοματίνια, λάιμ, φέτες πορτοκαλιού και κατακόκκινες καυτερές πιπεριές στα μπολ, βατόμουρα, φύλλα βασιλικού, μέντας και τσάι, όλα έτοιμα. Συνδυάσαμε με την ευγένεια και τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του λικέρ, συμβολικά αν θέλετε, την προσμονή και όσα στοιχεία θέλουμε να φέρει το 2015. Νάχει ο νέος χρόνος την διαύγειά του, το άρωμα απ΄ τον φλοιό των γλυκών και πικρών πορτοκαλιών, νάναι πλούσιος και ισορροπημένος, ενθουσιώδης, με αντιθέσεις που να τον κάνουν ενδιαφέροντα. Να έχει χρώμα, άποψη, ευελιξία, τη συμπυκνωμένη σοφία του παλιού στο σήμερα σαν στοιχείο εξωτικό και να χωράει τις αλλαγές μας και κάθε τι καινούργιο.

Το Cointreau είναι λικέρ κρυστάλλινης διαύγειας, φτιαγμένο από το τέλειο μείγμα φλοιών γλυκών και πικρών πορτοκαλιών από εξωτικά μέρη του κόσμου. Τα πικρά πορτοκάλια (Citrus aurentium) μαζεύονται πριν ωριμάσουν, για να αποδίδουν περισσότερο άρωμα. Οι φλοιοί τους χωρίζονται από τη σάρκα και αφήνονται να ξεραθούν μέχρι να πάρουν ένα χαλκοπράσινο χρώμα. Από την άλλη, οι φλοιοί των γλυκών πορτοκαλιών (Citrus sinensis) αποχωρίζονται μεν τη σάρκα αλλά μέρος μόνον αποξηραίνεται, ενώ οι υπόλοιποι χρησιμοποιούνται φρέσκοι. Μόλις το τέλειο μείγμα επιτευχθεί, ξεκινάει η διαδικασία της απόσταξης στη διάσημη αίθουσα του Cointreau με τους 19 τεράστιους κόκκινους χάλκινους αποστακτήρες, πολλοί από τους οποίους διασώζονται από το ιστορικό αποστακτήριο της Angers.

cointreau fizz πρωτοχρονιά

Απλότητα και στυλ. Κομψή αίσθηση στα λόγια και στα έργα, αισθητική από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα, λιγότερες φανφάρες, περισσότερη ουσία. Σταθερότητα κι εξέλιξη. Μια πρόποση για κάθε κοκτέιλ, ανοιχτή να προσθέσει ο καθένας όσα περιμένει και επιθυμεί. Εμείς σας δίνουμε όλες τις συνταγές των Cointreau Fizz για να τις συνοδεύσετε, καλωσορίζοντας τον καινούργιο χρόνο. Cheers!

Cointreau Fizz με Passion Fruit και Πιπεριάκοκτέιλ cointreau fizz με passion fruit και πιπεριά

Υλικά (για ένα κοκτέιλ)
1 ½ μεζούρα Cointreau
½ μεζούρα χυμό από φρέσκο lime
2 φρέσκα passion fruits
1 λεπτή φέτα μικρής πιπεριάς τσίλι
1 ½ μεζούρα ανθρακούχο νερό (Perrier)
για το γαρνίρισμα
1 πιπερίτσα τσίλι
Παρασκευή: Σε ένα μεταλλικό shaker βάζετε τα passion fruits και την φέτα της πιπεριάς. Προσθέτετε το cointreau και τον χυμό lime και γεμίζετε με πάγο. Κουνάτε ώσπου το shaker να παγώσει. Έπειτα στραγγίζετε σε ένα ποτήρι με πάγο και ολοκληρώνετε με το ανθρακούχο νερό. Στολίζετε με την μικρή πιπερίτσα και θαυμάζετε το έργο σας.

κοκτέιλ cointreau fizz με αγγούρι και βασιλικόCointreau Fizz με Αγγούρι και Βασιλικό

Υλικά (για ένα κοκτέιλ)
1 ½ μεζούρα Cointreau
3/4 μεζούρα φρέσκο χυμό lime
3εκ. φρέσκο αγγούρι σε κομματάκια
4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 ½ μεζούρα ανθρακούχο νερό
για το γαρνίρισμα
1 φυλλαράκι βασιλικού
Παρασκευή: Μέσα σε ένα μεταλλικό shaker ανακατεύετε το αγγούρι με τα φύλλα βασιλικού, προσθέτετε το cointreau, τον χυμό lime και γεμίζετε με πάγο. Κουνάτε μέχρι να παγώσει το shaker. Στραγγίζετε σ’ένα ποτήρι με πάγο, ρίχνετε το ανθρακούχο νερό και γαρνίρετε με το φύλλο βασιλικού.

κοκτέιλ cointreau fizz με φράουλα και μένταCointreau Fizz με Φράουλα και Μέντα

Υλικά (για ένα κοκτέιλ)
1 ½ μεζούρα Cointreau
½ μεζούρα χυμό από φρέσκο lime
4-5 φρέσκιες φράουλες
3 φύλλα φρέσκιας μέντας
1 ½ μεζούρα ανθρακούχο νερό
για το γαρνίρισμα
1 κλωναράκι φρέσκιας μέντας
Παρασκευή: Σε ένα μεταλλικό shaker ανακατεύετε τις φράουλες και τα φύλλα μέντας. Προσθέτετε το cointreau και τον χυμό lime και γεμίζετε με πάγο. Κουνάτε μέχρι το shaker να παγώσει. Έπειτα στραγγίζετε σε ένα ποτήρι με πάγο, ολοκληρώνετε με το ανθρακούχο νερό και στολίζετε με το κλωναράκι μέντας.

κοκτέιλ cointreau fizz με τσάι και μένταCointreau Fizz με Τσάι και Μέντα

Υλικά (για ένα κοκτέιλ)
1 ½ μεζούρα Cointreau
½ μεζούρα χυμό από φρέσκο lime
1 ½ μεζούρα κρύο μαύρο τσάι
3 φύλλα φρέσκιας μέντας
1 ½ μεζούρα ανθρακούχο νερό
για το γαρνίρισμα
φύλλα μέντας
Παρασκευή: Μέσα σε ένα μεταλλικό shaker ρίχνετε το cointreau, τον χυμό lime, το τσάι, τα 3 φύλλα μέντας και γεμίζετε με πάγο. Κουνάτε μέχρι να παγώσει το shaker. Στραγγίζετε σ’ένα ποτήρι με πάγο, προσθέτετε το ανθρακούχο νερό και γαρνίρετε με φύλλα μέντας.

κοκτέιλ cointreau fizz πρωτοχρονιά

Αν πάλι δοκιμάσατε την βασική συνταγή του Cointreau Fizz και σας άρεσε ή θέλετε να μείνετε στα απλά και στην δροσιστική διαφάνειά της, το μόνο που χρειάζεται είναι, αφού την φτιάξετε, να την διακοσμήσετε με την δική σας φαντασία και με μοναδικά, ιδιαίτερα υλικά που θα εκπλήξουν τους καλεσμένους σας, π.χ. ντοματίνια, αγγούρι, πορτοκάλι, βατόμουρα ή ό,τι άλλο σκεφτεί το πονηρό μυαλό σας. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

διάφορα κοκτέιλ cointreau fizz

Print Friendly, PDF & Email
7

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment