Cointreau Fizz: στην καρδιά των κοκτέιλ

 
19/12/2014
 

κοκτέιλς cointreau fizz

Ο αλγόριθμος της φυσαλίδας (bubble sort) ταξινομεί βήμα-βήμα τα στοιχεία μιας λίστας. Τα συγκρίνει μεταξύ τους και τα βάζει στη σωστή σειρά, κατευθύνοντας κάθε φορά τα μεγαλύτερα προς το τέλος. Τα μικρότερα, οι φυσαλίδες, αναδύονται στην επιφάνεια.Η δική μας αναταξινόμηση δεν ακολουθεί πολύ διαφορετικό τρόπο. Η ιεραρχία αλλάζει πιο γρήγορα με την διάθεση των ημερών και επικεντρώνεται στο καλύτερο, στο πιο ανθρώπινο, στο πιο εύκολο να προκύψει αυθόρμητα και να προσφέρει χαρά και ικανοποίηση. Φαινομενικό και πραγματικό κάνουν κράτει στην αντιπαράθεση. Στόχος η κοινή αντίληψη του ευχάριστου μέρους της ζωής και η ανάδειξη της αισθητικής του μέσα από το συναίσθημα. Το να μοιράζεσαι αληθινές και γεμάτες στιγμές με όσους αγαπάς είναι ουσιώδες αγαθό, ίσης ή μεγαλύτερης αξίας με τα πολυτελή. Και η γιορτινή ατμόσφαιρα που ευοδώνει τέτοιες στιγμές είναι πάντα αυθεντική.

Φέτος γιορτάζουμε με φυσαλίδες Cointreau. Μέσα από το μακρύ ταξίδι του με σημείο εκκίνησης το πορτοκάλι και το μεράκι για το καλύτερο λικέρ, το Cointreau φτάνει μαζί μας στην πιο γιορταστική του εμφάνιση με τις μικρές χαριτωμένες και γαργαλιστικές φυσαλίδες. Καθώς ο χρόνος κυλάει και εξελίσσει τα πάντα, εμάς, τις συνήθειες, τις προτιμήσεις και τις επιλογές κάθε εποχής, οι σταθερές βάσεις δίνουν -ή αφαιρούν- το νόημα στις τάσεις που μεταποιούν τις ανάγκες και τους προσθέτουν στιλ. Το «ευδιάθετο» Cointreau Fizz έχει ιστορία που πατάει γερά στο «παλιό» καλό λικέρ πριν γίνει η χαρούμενη καρδιά σε ένα υπέροχο κοινωνικό κοκτέιλ. Η έμπνευση για την δημιουργία του προέρχεται από επίσης παλιά αυθεντική συνταγή κι όπως κάθε τι αυθεντικό έχει άποψη, αυτοπεποίθηση και ξεχωρίζει.

cointreau πόστερς

cointreau fizz κοκτέιλ Είναι ευχάριστο και δροσιστικό, με ένα ανάλαφρο γευστικό twist που σε κερδίζει. Το Cointreau Fizz αποτελεί την τέλεια βάση για να αναδειχθούν οι προσωπικές μας πινελιές από διαφορετικά υλικά και χρώματα: αγγούρι, πορτοκάλι, κόκκινα φρούτα ή οτιδήποτε άλλο φλερτάρει γευστικά με τον ουρανίσκο μας. Οι συνδυασμοί δεν έχουν τέλος και οι επιλογές μπορούν να είναι από κλασικές και οικείες μέχρι απρόσμενες και εντελώς ιδιαίτερες. Οπότε, έχοντας υπόψη τη βασική συνταγή, δεν έχετε παρά να αυτοσχεδιάσετε στο έπακρο.

Cointreau Fizz

Υλικά (για ένα κοκτέιλ)
1 ½ μεζούρα Cointreau
χυμό από ½ φρέσκο lime
3 μεζούρες ανθρακούχο νερό (Perrier)

Παρασκευή: Κατευθείαν μέσα στο ποτήρι, στύβετε το μισό lime, γεμίζετε με πάγο, προσθέτετε το Cointreau και ολοκληρώνετε με το ανθρακούχο νερό. Από εκεί κι έπειτα οι επιλογές δικές σας!

cointreau fizz κοκτέιλ

Το Cointreau φυσικά δεν λείπει από τα κλασικά κοκτέιλ, γνωστά ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με το αλκοόλ. Η σωστή Μαργαρίτα χρειάζεται μια μεζούρα του παρέα με την τεκίλα και το λάιμ. Το πολύ θηλυκό Cosmopolitan, γνωστό και ως Cointreaupolitan χρειάζεται επίσης μια μεζούρα, όπως πολλά ακόμη κοκτέιλ στα οποία το πορτοκαλένιο λικέρ τρυπώνει για να απογειώσει τις γεύσεις τους.

cointreau fizz κοκτέιλς

Μια και οι μέρες του Δεκεμβρίου περιμένουν αυτό το κάτι παραπάνω στις συναθροίσεις μας και στα καλέσματα, το επιπλέον που γίνεται όμως εύκολα και αβίαστα, προσεχώς θα μοιραστούμε μαζί σας τις πιο ωραίες και εντυπωσιακές προτάσεις του Cointreau για σούπερ παραλλαγές με βάση το Cointreau Fizz. Ένα είναι σίγουρο: οι αγαπημένοι και οι καλεσμένοι σας θα μείνουν διπλά ευχαριστημένοι κι εσείς θα έχετε θριαμβεύσει, πέρα από σεφ και ως ο καλύτερος μπαρτέντερ.

Print Friendly, PDF & Email
11

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment