Pandespani cointreauversial: η Dita von Teese στην 1η παρουσίαση του Cointreaupolitan

 
17/03/2010
 

Dita von Teese, Cointreaupolitan, Aθήνα Ομολογώ ότι δεν φανταζόμουν στη ζωή μου ότι θα βιώσω την εμπειρία της «quasi-δημοσιογραφικής αποστολής» σε κοσμικό γεγονός με star την Dita von Teese, τη βασίλισσα του σύγχρονου burlesque, της οποίας δηλώνω φανατικός θαυμαστής (τουλάχιστον μέχρι σήμερα που την είδα από κοντά). Κι όμως για μένα ήταν τελικά διασκεδαστικό να μπαίνω σε ρόλο paparazzi και ταυτόχρονα κοσμικο-δημοσιογραφικό που μου επιβάλλει να έχω άποψη και να σχολιάζω, σε μια βραδιά που υπό άλλες συνθήκες θα απολάμβανα το ποτό μου χαλαρά χωρίς να την πολυσκεφτώ, μακριά από κοσμικούς μαϊντανούς και τη λάμψη των επίγειων «αστεριών».
Στο Galaxy Bar του Hilton, είμασταν καλεσμένοι να δοκιμάσουμε το νέο cocktail της Cointreau, το COINTREAUPOLITAN με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να εκπέμπει υποσχέσεις ερωτισμού και μυστηρίου, καταρχάς απ’ τη παρουσία της ιέρειας Dita και βεβαίως απ’ το έξυπνο μήνυμα be cointreauversial. Ομολογώ ότι στο άκουσμα της παρουσίας της ονειρεύτηκα να δω από κοντά το show μέσα στο ποτήρι martini που έχει κάνει στο παρελθόν, για την παρουσίαση του Cointreaupolitan.


Δυστυχώς οι φαντασιώσεις μου δεν επαληθεύτηκαν, μια και η Dita απλά περιέφερε χαριτωμένα την διασημότητά της χωρίς να κάνει προσπάθεια να την κατακτήσει εκ νέου, με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει, αλλά ευτυχώς με αποζημίωσε το ίδιο το cocktail χάριν του οποίου εξέθεσε ενώπιόν μας την πολύτιμη παρουσία της.

Dita von Teese, Ηλίας Ψηνάκης - Cοintrtaeupolitan
Dita von Teese, Ηλίας Ψηνάκης

Παρών στην εκδήλωση και ο αγαπητός Ηλίας Ψηνάκης, που μοιραστήκαμε ένα θρανίο στη Λεόντειο το 73, και είχα να του μιλήσω σχεδόν από τότε…»Τι κάνεις μωρή συμμαθήτρια» κλπ. κλπ. (Άντε να τα εξηγήσω όλα αυτά στις κόρες μου τώρα…) Ομολογώ ότι ο Ηλίας ως γνήσιος gentleman, με συναρπαστικό χειροφίλημα στην Dita, γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ του κομψού παρισινού ερωτισμού και της αυθάδους έκφρασής του στη σύγχρονη Αθήνα. Σε χρόνο dt, εκπροσωπώντας επάξια το ευρωπαϊκό προφίλ μας, διέσωσε την τιμή του κλονιζόμενου έθνους μας, τουλάχιστον σε επίπεδο τρόπων και charme, δίνοντας ένα στίγμα του δικού του γνήσιου cointreauversial χαρακτήρα, σε απόλυτη αρμονία με το θέμα της βραδιάς.

Τώρα, όσον αφορά στο star της βραδιάς που εντέλει ήταν μάλλον το Cointreaupolitan, έχω να πω ότι όντως έχει έναν κοσμοπολίτικο και κομψά ερωτικό χαρακτήρα, απόλυτα συμβατό με την Dita και είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει στη πλειοψηφία των γυναικών και σε αρκετό αντρικό πληθυσμό, including Ηλίας. Προσωπικά μου άρεσε και το συνιστώ ανεπιφύλακτα για δοκιμή, γιατί παρότι γευστικά τοποθετείται στα ελαφρά γλυκίζοντα cocktail, είχε απόλυτη γευστική αρμονία και δεν με λίγωσε ούτε μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές (but who’s counting on a night like that… με Dita & Ηλία να πολώνουν ερωτικά την ατμόσφαιρα).

 H βασίλισσα του σύγχρονου burlesque Dita von Teese για το CointreaupolitanΗ περιπόθητη συνταγή COINTRAEUPOLITAN, για ένα σερβίρισμα:
5 cl. Cointreau
3 cl. χυμός cranberry
2 cl. χυμός λεμόνι
2 rinds orange peel
πάγος και ένα shaker

H Διαδικασία: Χτυπάμε τα υλικά με 2-3 παγάκια στο shaker για 20″ σκεφτόμενοι την Dita και κατόπιν αδειάζουμε σε ποτήρι martini σουρώνοντας τον πάγο. Σερβίρουμε με δύο «διεστραμμένες» φλούδες πορτοκαλιού για να γεμίσουμε υποσχέσεις την ατμόσφαιρα.
Enjoy your Cointreauversial Dita fantasy…

Dita's autograph for PANDESPANI

Υ.Γ. Εγώ πάντως έχω μείνει με ένα ζευγάρι μαύρα μεταξωτά γυναικεία γάντια, που πήρα ως δώρο φεύγοντας απ’ την εκδήλωση και πρέπει να σκεφτώ πως ακριβώς θα τα αξιοποιήσω, μια και η Dita για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, δεν με ακολούθησε κατ’ οίκον (the language barrier, I presume…)

Print Friendly, PDF & Email
10

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment