Καθαρά Δευτέρα μενού #3: πιάτα για το καρό τραπεζομάντηλο

 
16/03/2013
 
Καθαρά Δευτέρα μενού #3: κούλουμα
Κούλουμα και Καθαρά Δευτέρα μενού

Όσο οι άντρες βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι γνωρίζουν τα πάντα για τον αετό, τους ανέμους, τις κουνάμενες ουρές, τα ζύγια, την απογείωση, τα μπόσικα στο κράτημα και τη λοξή περί τα σύννεφα ματιά με την οποία παρατηρούν το χάρτινο πουλί να βολοδέρνει στον αέρα….
Όσο ο αετός καταλήγει σε μετωπική με τα απανταχού σύρματα ή στουκάρει στο έδαφος ή ακόμη παίρνει απηυδισμένος των οματιών του και την ανιούσα για τα χερουβείμ, αφού πρώτα ρημάξει κάποιου τα άπειρα γυμνά χέρια…
Κι όοο η μετάδοση της γνώσης, συνήθως από πατέρα σε γιό κατά τη διαδικασία του πετάγματος, πολλάκις ωριμάζει σε καυγάδες ένεκα διαφωνιών επί της πορείας πλοήγησης και απανωτών λαθών στους χειρισμούς…
Oι γυναίκες μητέρες σώζουν την παρτίδα στο παρά πέντε και μαζί την οικογενειακή ομόνοια, απλώνοντας το καρό τραπεζομάντιλο και, με αντιπερισπασμό την ποικιλία των μεζέδων και τη νοστιμιά τους, κάνουν το νηστίσιμο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας να φαίνεται γαστρονομική γιορτή.
(Ελεύθερη μεταφορά από τις επίκαιρες, παιδικές αναμνήσεις του Greekadman, βασισμένη σε διήγησή του).

Για τα κούλουμα που πλησιάζουν, παρότι φέτος η νηστεία είναι σπορ ετήσιο (λόγω ληστείας και παρελθούσης απληστείας), προς τιμήν της παράδοσης και για λόγους διευκόλυνσης, η συνήθης σύντομη ματιά μας στα πιο πρόσφατα πιάτα του pandespani που ταιριάζουν στο μενού της Καθαράς Δευτέρας.

Καθαρά Δευτέρα μενού #3: πιάτα για το καρό τραπεζομάντιλο

Καθαρά Δευτέρα μενού: πιάτα για το καρό τραπεζομάντηλο - μενού Καθαρής Δευτέρας 2013

Καθαρά Δευτέρα: πιάτα για το καρό τραπεζομάντηλο - menu Σαρακοστής 2013

Δείτε επίσης τα προηγούμενα ανάλογα άρθρα από την Καθαρά Δευτέρα #1 και τα Κούλουμα αλά Pandespani #2. Πέρα από τα γνωστά τουρσιά που κυριαρχούν στο μενού της ημέρας, για επιπλέον συνοδευτικά (λαχανικά, σαλάτες, όσπρια) ρίξτε μια ματιά στα περιεχόμενα. Καλό τριήμερο και καλή και νόστιμη Σαρακοστή!

————————————–

Print Friendly, PDF & Email
17

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

1 Comment

    Leave A Comment