αντι-βαλεντίνος 2014: lets get it on

 
14/02/2014
 

valentine 2014

9 συνταγές για anti-Valentine menu 2014

Σαν να μην αφορά φέτος ότι μας προσπερνάει το πνεύμα του Βαλεντίνου. Οι σταθεροί φαν, αν έχουν σταθερά έσοδα ιδιωτεύουν διακριτικά, οι μη σταθεροί πάλι περιφέρονται περισσότερο σε οικείους ποδόγυρους ή γνωστά μπατζάκια και στα ασταθή προγνωστικά των εκλογών· για τους υπόλοιπους ισχύει το δεν γνωρίζω – δεν απαντώ. Έτσι κι αλλιώς ο δείκτης ερωτισμού στην ατμόσφαιρα είναι κολλημένος στο ναδίρ όπως η συμπίεση στο έλλειμμα και όση ελπίδα είδατε να προσφέρει το καραμελωμένο πρωτογενές πλεόνασμα άλλη τόση μπορούν να προσφέρουν για να σώσουν την κατάσταση οι εορτάζοντες ερωτευμένοι.

Μ’ αυτά τα συνταρακτικά δεδομένα να επισκιάζουν την Κεφαλλονιά, το Bloomberg, το ψυθιριστό τόκι Καμίνη-Δημάρ, το χοντρός-λιγνός μεταδίδυμο στην αραχνοΰφαντη εξουσία του Gotham City, το Bloody Mary των 58 (στην ομώνυμη μέτρια ταινία ο φόβος εύστοχα βρίσκεται στον καθρέφτη), το μπιλιάρδο των media και τη νέα στρατηγική των εφοριών τουλάχιστον (δεν θα τα γράψω κι όλα εδώ), προτείνω την καθιέρωση του Αντι-Βαλεντίνου· με παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα του 2014 ως την απόλυτη έκφραση γιορτής με συνέπεια στην πραγματικότητα της εποχής μας. Κι ας μη θεωρηθεί το σκεπτικό μειωμένων φιλοδοξιών λόγω εντιμότητας. Στόχος του τρεντ δεν θα είναι να καταλάβει εξαρχής το Manhattan ή την Silicon αλλά να μιλήσει στη συλλογική κατάθλιψη και στις ματωμένες καρδιές του Νότου, που αναμφίβολα στην οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τρέμουν το ίδιο μπροστά στο καταναλωτικό δέος του οριζινάλ Βαλεντίνου.

Σ’ ένα τέτοιο κόνσεπτ αντιγιορτής προφανώς οι χαριτωμένες καρδούλες, τα φρου-φρου και τα λουλούδια θεωρούνται άκρως αταίριαστα και απορρίπτονται πάραυτα εκτός κι αν έχουν ξεπατικώσει το αμίμητο στιλ της Μορτίσια από την οικογένεια Addams (ένα βήμα είν’ οι απόκριες άλλωστε). Όλα τα στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, αν δεν δίνουν έμφαση έστω συμβολική στην λιτότητα, πρέπει να είναι σκούρα ή με ύφος σουρεάλ και να υπογραμμίζουν κατά το δυνατόν την ωμότητα των πραγμάτων. Κουζίνα paleo, κόκαλα που φαίνονται, ταρτάρ, κεφαλάκια ψητά κλπ. εντάσσονται στην ιδέα. Αντί δώρων μάλιστα, προτείνεται ανταλλαγή φωτογραφιών απ’ το περιεχόμενο των wish lists και bit coins με την ανταγωνιστική προειδοποίηση της ΤΕ για τους κινδύνους χρήσης τους. Το κυριότερο: ο Αντιβαλεντίνος είναι ελαστικός στην ημερομηνία, άρα η μέρα της γιορτής κυλίεται κατά 1-2 μέρες, ανάλογα με τη διάθεση. Γιορτάζεται άνετα το Σάββατο (15) ή και την Κυριακή το πρωί (16) με ambiance lounge ή πιτζάμες.
Τώρα βέβαια θα ρωτήσετε πόσο εμπνευστικό προοίμιο αποτελεί αυτή η προσέγγιση για τα ερωτικά περαιτέρω? Εδώ σας θέλω. Γιατί άσος στο μανίκι δεν υπάρχει. Όπως πουθενά γύρω μας. Η λογική λέει πάντως πως τουλάχιστον οι ερωτευμένοι και οι εραστές θα επιβιώσουν επειδή ξεπερνούν τον φόβο, τον υποτιμούν ή τον διαχειρίζονται καλύτερα -διόλου κακή πρακτική. Σ’ όλους τους άλλους ως συνεισφορά στην έμπνευση αφιερώνεται το τραγούδι του Marvin Gaye ‘Lets get it on’.

Οι 9 εύκολες συνταγές είναι ενδεικτικές για το πνεύμα της ημέρας και την ένταξη σ’ αυτό. Για περισσότερες ιδέες, ρίξτε μια ματιά τα ενημερωμένα περιεχόμενα. Επιπλέον, οι λάτρεις της παράδοσης δεν έχουν παρά να δουν το μενού του Αγ. Βαλεντίνου το 2010, 2011, 2012 και 2013 (κάντε κλικ στις χρονιές με το λινκ).

Print Friendly, PDF & Email
1

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment