20/12/2009
 
μενού Χριστουγέννων 2009 - ψαρονέφρι σε σφολιάτα
μενού Χριστουγέννων #1 – στο κύριο πιάτο ψαρονέφρι σε σφολιάτα
Εντάξει ποτέ δεν θα πρέπει να περιμένετε το προφανές και στο μενού Χριστουγέννων. Δεν θα είχε και λόγο το blog. Ιδού λοιπόν, ποια είναι η δική μου φετινή επιλογή:

Μενού Χριστουγέννων #1 – 2009

καλωσόρισμα με μικρά καναπέ
πρώτο πιάτο:
κύριο πιάτο:
επιδόρπιο:
μενού χριστουγέννων
Γιατί το επιλέγω. Παρότι κινείται στην κατηγορία του κλασικού, όλο το μενού χριστουγέννων είναι λίγο «πειραγμένο». Έχει άποψη. Επίσης, έχει τουλάχιστον δύο σημαντικά χαρακτηριστικά.
  • Πρώτον, χρησιμοποιεί υλικά της εποχής, που εγγυώνται τη φρεσκάδα των πρώτων υλών, που είναι και ο Νο1 παράγοντας της καλής γεύσης. Στην αγορά εκτός από τα πορτοκάλια (συνήθως ναβαλίνες και όχι ακόμη πολύ γλυκά), υπάρχουν ωραιότατες κολοκύθες σε ποικιλία για να βρείτε μία στρουμπουλή, που να κάνει και χρέη σουπιέρας.
  • Δεύτερον, τα περισσότερα προπαρασκευαστικά μπορούν να γίνουν μέχρι και την προηγουμένη μέρα, γεγονός σημαντικότατο, γιατί ποιος θέλει να τρέχει την τελευταία στιγμή;
  • Και τρίτον – ο άσσος στο μανίκι – κάθε φαγητό είναι αρκούντως εντυπωσιακό όταν το παρουσιάζετε στο τραπέζι.
  • Υπάρχει και ένα τέταρτο, που σε ό,τι τουλάχιστον αφορά στο φαγητό, ξεχνιέται μέσα στις γιορτές αλλά απασχολεί όλο το χρόνο. Όλο το κόστος κινείται σε budget σχετικά οικονομικό.
Οπότε ναι, δώστε έμφαση στο κρασί και ανοίξτε ένα Prosecco με τα ορεκτικά, αλλάξτε το σε λευκό με τη σούπα και περάστε στο κόκκινο για το ψαρονέφρι και σε ένα φρουτώδες γλυκό επιδόρπιο-κρασί για την κρεμ καραμελέ.
Διαλέξτε τα σωστά να ταιριάζουν. Αυτό είναι που κάνει την πολυτέλεια αλλά και τα κεφάλια της παρέας καμιά φορά να ψιλογυρίζουν από ευδιαθεσία. Ποιος άλλωστε δεν θέλει ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μην είναι βαρετό και να έχει λίγο παραπάνω γέλιο;
Οι συνταγές στα λινκ. Προσωπικά, σας εγγυώμαι την απόλυτη επιτυχία τους!
Print Friendly, PDF & Email
19

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

3 Σχόλια

    Leave A Comment