Διακοπή για διαφημίσεις – ετοιμάζω το Valentine’s dinner

 
08/02/2010
 

Vintage διαφημίσεις με θέμα σχετικό και έμφαση στην γυναικεία εξυπνάδα -παύλα- ικανότητα. Όχι, δεν είναι όλες αμερικάνικες… η ίδια τρομερή έμπνευση φαίνεται πως είχε διεισδύσει στους αρσενικούς εγκεφάλους της διαφήμισης του ’50 και ’60 ανά τον κόσμο (είχε αυτό που λένε αυξημένο penetration) οπότε και φαεινές ιδέες όπως οι παρακάτω είχαν τρομερό επικοινωνιακό σουξέ στο καταναλωτικό κοινό. Τα θέματά τους δεν εξαντλούνταν στα περί την κουζίνα και το φαγητό. Διαφημίσεις για τσιγάρα (σλόγκαν: Blow in her face and she’ll follow you anywhere), είδη προσωπικής υγιεινής, μηχανές telex, προϊόντα αδυνατίσματος, φαρμακευτικά, καλλυντικά (για να αποκτήσουν ανοιχτότερο χρώμα δέρματος οι αφροαμερικάνες «look lighter, look lovelier»), είδη σπιτιού, ταξίδια, υπηρεσίες κλπ. κινούνταν στο ίδιο κοινωνικά ισότιμο μοτίβο.
Κανονικά ο σχολιασμός του θέματος ανήκει στον Greekadman και μάλλον μπαίνω στους …αγρούς του, αλλά εντυπωσιάστηκα γιατί όπως θα διαπιστώσετε, στην πλειοψηφία τους οι διαφημίσεις δεν έχουν το παραμικρό ίχνος σεξισμού!

Horrible Violent sexist Ad

Sexist Mixer Ad


Delmonte Ketchup - You mean a woman can open it?

Kellogg's PEP

Vintage ads

Vintage Ads

Vintage ads

Oι παραπάνω φωτογραφίες είναι του SA_Steve από το Flickr. Διάλεξα μερικές σχετικές με το θέμα μας – υπάρχουν πάρα πολλές για όποιον θέλει να χαζέψει περισσότερο εδώ.

Break με ήχο και εικόνα από τη νεαρή sweetheart της Αμερικής, Sandra Dee -μαζορέτα που πίνει Coca Cola…

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Do_8ctRp5Zc&feature=related]

Kαι οι τρεις που έπονται είναι από το blog «accidental mysteries» του John Foster. Τις βλέπω και με πιάνει δέος. Από μένα, χωρίς περεταίρω σχόλια!

Vintage ads: Nothing does it like seven up

Vintage ads

vintage ads

Print Friendly, PDF & Email
13

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment