Χριστούγεννα παρά 10′

 
20/12/2009
 

χριστούγεννα παρά 10

Αυτό το timing είναι …αχτύπητο. Για πολλούς οι μέρες έχουν απίστευτο τρέξιμο και προετοιμασίες. Αλλά για μένα δεν συμβαίνει αυτό φέτος. Χριστούγεννα παρά 10′ και είναι όλα εντελώς έτοιμα καταρχάς στο κεφάλι μου. Άρα ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει για να γίνει πράξη είναι καλύτερα προμελετημένο κι από …έγκλημα.
Πράγμα που μου δίνει το χρόνο να σας δώσω τις καλύτερες εκτελέσεις της γνωστής γαλοπούλας αλλά και εναλλακτικές ιδέες για όσους βαριούνται την επανάληψη και έχουν επίσης το χρόνο και την πολυτέλεια της πρωτοτυπίας!

Η πρωτοτυπία είναι αυστηρώς θέμα προδιάθεσης και απόφασης. Θα πρέπει να αναλάβεις το ρίσκο της διαφορετικότητας, η οποία δεν είναι πάντα προφανής ούτε γενικώς αποδεκτή. Και σε ό,τι αφορά στο φαγητό, ειδικά αν πρόκειται να το μοιραστείτε με καλεσμένους, θα συμβεί ένα από τα παρακάτω δύο:

α. θα είναι κατενθουσιασμένοι και δεν θα σας φτάσει…
ή  …
β. δεν θα τους αρέσει και μετά βίας θα φάνε το μισό πιάτο για λόγους τακτ…

Και οι δύο περιπτώσεις είναι ελαφρώς προβληματικές, για διαφορετικούς βεβαίως λόγους. Όταν καλείτε, δεν θέλετε και δεν πρέπει το φαγητό να μην επαρκεί, ακόμη και αν τρελαθείτε στο χειροκρότημα. Ούτε όμως και θέλετε να βλέπετε τους άλλους να μην τρώνε ό,τι έχετε μαγειρέψει.

Γι’ αυτό, πρώτον δείτε το όλο εγχείρημα χαλαρά. Και δεύτερον κάντε αυτό που θα ευχαριστήσει πρώτα εσάς και θα περάσετε καλά φτιάχνοντάς το.

Αν δεν είστε σε διάθεση φοβερής έμπνευσης και δημιουργίας, καλύτερα αφήστε τα πειράματα για άλλη φορά. Το ίδιο και αν περιμένετε μόνο τα παιδιά, τους γονείς και τα πεθερικά σας… Δυστυχώς αυτοί που αγαπάμε και είθισται να είναι οι συνήθεις συνδαιτυμόνες στα εν λόγω τραπέζια δεν είναι απαραίτητα το τέλειο κοινό, που θα εκτιμήσει δεόντως την περιπετειώδη μαγειρική μας.

Προτείνω λοιπόν, εφόσον ακόμη η απόφαση για το μενού και τη διάθεσή σας είναι στο περίπου, να ασχοληθείτε με το θέμα σε κάποια στιγμή ήρεμη. Βάλτε τον καφέ σας ή ένα ποτήρι κρασί, ανάλογα με την ώρα, βάλτε μουσική – εγώ ακούω Best 92.6 – και πάρτε χαρτί και μολύβι (optional κι αυτά, γιατί μπορείτε απλά να τυπώσετε ό,τι σας αρέσει).

Print Friendly, PDF & Email
24

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

    Leave A Comment