γλυκό vs αλμυρό: η μαγική κόντρα

 
20/03/2015
 

 γλυκό vs αλμυρό: η μαγική κόντρα των γεύσεων

Ένας μαγικός συνδυασμός προκύπτει από μια μεγάλη «κόντρα»: γλυκό vs αλμυρό. Από τις αντίθετες γεύσεις επωφελείται ο ουρανίσκος, που απολαμβάνει την γευστική πάλη σε κάθε του αισθητήρα.
Για να συνοδεύσετε το κρασί, για το πρωϊνό ή στο brunch, συνδυάστε γλυκό και αλμυρό, στο ίδιο σερβίρισμα. Δοκιμάσαμε μέλι από κάστανο και μαρμελάδα σύκο με παρμεζάνα και gorgonzola dolce! Βασική προϋπόθεση να συνοδευτεί το αντιθετικό ντουέτο από ένα ημίγλυκο ή γλυκό κρασί, ένα VIgna Esmeralda (Torres), ένα Gewurztraminer, ένα Sauternes ή ένα γλυκό από την Σάμο (Vin Doux ή το Νέκταρ) παγωμένο στους 5-7 C. Ένα Prosecco ή ένα port για τους ειδικούς λάτρεις της κατηγορίας είναι επίσης εξαιρετική επιλογή. Στα απολύτως απαραίτητα προσθέστε το σωστά φρυγανισμένο ζεστό ψωμί και την ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ!

Τα υπέροχα πιάτα, που βλέπετε στις φωτογραφίες, ανήκουν στην Iktinos Marmaron και την ευχαριστούμε πολύ. Δείτε όλες τις δημιουργίες τους εδώ.

γλυκό vs αλμυρό

Για τις θερμοκρασίες των κρασιών

Συχνά δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με ακρίβεια τις θερμοκρασίες των κρασιών εκτός κι αν τα θερμομετρούμε ή κρατάμε τις φιάλες σε ειδικό ψυγείο-κάβα. Ακολουθώντας ωστόσο τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε τις πραγματικές γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών σας, χωρίς έξτρα αξεσουάρ.

Για τα κόκκινα κρασιά: βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά πριν τα πιείτε.
Για τα λευκά: βγάλτε τα από το ψυγείο 15-20 λεπτά πριν τα πιείτε.
Δοκιμάστε τα με τον συγκεκριμένο απλό τρόπο και θα καταλάβετε την διαφορά, ανεξάρτητα από την ποιότητα του κρασιού σας.
Θυμηθείτε επίσης πως αν πρόκειται να ανοίξετε ένα κρασί του οποίου η ποιότητα δεν είναι τέλεια, μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο περισσότερη ώρα, καλύπτοντας έτσι εν μέρει την αδυναμία του.
Και τελευταίο αλλά σημαντικό: Δεν βάζουμε ποτέ στο κρασί παγάκια.

οι γεύσεις συμπληρώνονται:  γλυκό vs αλμυρό

Print Friendly, PDF & Email
8

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας και για τις εκδηλώσεις μας

1 Comment

    Leave A Comment